ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

16 марта, 2020 | Обавештења | Нема коментара

Поштовани родитељи,

               Обавештавамо Вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни васпитно образовни рад у основним школама. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно васпитног рада учењем на даљину, с обзиором на то да привремено обустављање непосредне наставе не значи и обустављање васпитно образобвног рада са ученицима. Почетак реализације образовно васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Остваривање образовно васпитног рада предвиђено је кроз различите начине и приступе у оствариваљу комуникације са ученицима и родитељима.

Настава на даљину реализоваће се на следећи начин:

  • едукативни садржаји за учење на даљину емитоваће се на 3. каналу РТС (канал 3), свакодневно, почев од 8 часова, шест дана у недељи
  • часови ће бити емитовани према распореду који ће дан пре емитовања бити доступан на следећем сајту (www.rasporednastave.gov.rs)
  • за све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од два часа дневно
  • за ученике 8. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од три часа дневно од којих ће два увек бити српски језик и математика и један од поредмета који се полажу у оквиру комбинованог теста
  • распоред часова ће бити истакнут на Фејсбук страни, сајту али и на  самом улазу школе , за случај да постоје ученици који немају приступ интернету
  • истовремено са емитовањем ТВ часова, наставници ће, у сарадњи са одељенским старешинама, остваривати комуникацију са ученицима путем мејла или других платформи за ученје на даљину, и достављати информације, упутства за учење, додатне презентације и остале наставне садржаје. Ово се односи и на остале предмете који ће бити мање заступљени на РТС каналу 3 (музичка култура, ликовна култура, физичко и здравствено васпитање, страни језици, техника и технологија)

Наставници ће водити евиденцију о раду са ученицима и оствареним резултатима на основу повратних информација које добијају од ученика, које ће у великој мери  утицати на закључну оцену ученика на крају школске године.

Управа школе

ПРЕУЗМИТЕ СЛЕДЕЋИ ДОКУМЕНТ КАКО БИСТЕ СЕ ДЕТАЉНИЈЕ ИНФОРМИСАЛИ:

РАСПОРЕД НАСТАВЕ КОЈА ПОЧИЊЕ 17.3.2020. ДАТ ЈЕ НА ВЕБ САЈТУ

About Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *